Indendørs idræt åbner for børn og unge under 18 år den 21. april

Oprettet: 30.03.2021


Kære foreninger og aftenskoler

Fra den 21. april bliver det igen muligt for børn og unge under 18 år at dyrke indendørs idræt i organiseret regi. Derefter følger yderligere to åbninger i maj måned.

Det fremgår af den rammeaftale, som blev vedtaget den 22. marts af regeringen og aftalepartierne. I kan finde rammeaftalen her. 

Genåbningsfaserne afhænger dog fortsat af smitteudviklingen. Derfor er åbningsfaserne planlagt i 14-dagesintervaller, så sundhedsmyndighederne kan følge udviklingen.

Åbningsplanen er således ikke endeligt fastlagt på nuværende tidspunkt, men afhænger af myndighedernes vurderinger af smitteudviklingen.

Vi følger forhandlingerne og melder retningslinjer ud via nyhedsbreve og hjemmeside løbende. Hvis flere i din forening skal modtage vores nyhedsbreve, kan vedkommende tilmelde sig her. 

Planen for genåbning af indendørsidrætten sker i følgende tre etaper: 

  • Den 21. april åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden krav om coronapas. Hvilke sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, er endnu ikke klarlagt. Det skal i den kommende tid forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.
  • Den 6. maj åbnes indendørs idræt for voksne over 18 år med coronapas. Her skal der ligeledes forhandles om, hvilke sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages.
  • Den 21. maj åbnes med coronapas for de resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i de forrige faser.

Smittetrykket i Furesø Kommune er højt

Derfor opfordrer vi alle til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer nøje, minimere unødvendige aktiviteter og passe godt på hinanden. Alt sammen, så vi kan få smittetrykket ned og holde fast i den forestående genåbning.

Vi glæder os rigtig meget til sammen med jer at åbne op for indendørsaktiviteterne igen.

God påske!