Opfordring til smitteforebyggende tiltag ved foreningsaktiviteter med børn og unge

Oprettet: 29.11.2021
Smitten løber lige nu hurtigt blandt vores børn og unge. Derfor har regeringen formuleret konkrete anbefalinger til foreningslivet, så vi sammen kan stoppe smittespredningen og fortsat holde idræts-og foreningslivet åbent.
 
Retningslinjer for brug af mundbind, som træder i kraft i dag mandag den 29. november, omfatter ikke fritidslivet.

Anbefalinger til smitteforebyggende tiltag

Furesø Kommune er på nuværende tidspunkt defineret som et område med høj smitte. Derfor opfordrer vi til, at foreningslivet efterlever regeringens opfordringer til at have øget fokus på smitteforebyggende foranstaltninger.
 
Foreningsaktiviteter, træning, kampe, turneringsaktiviteter, stævner med videre kan fortsat gennemføres.

Regeringens anbefalingerne er:

  • Mød op omklædt. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
  • Afhold aktiviteter, herunder sociale arrangementer, inden for mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.
  • Aflever og hent børn udendørs. Forældre og andre voksne opfordres endvidere til at holde afstand. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter med videre.

Fremvisning af coronapas

Du skal bruge coronapas, hvis du er 15 år eller derover:
  • på indendørs serveringssteder, fx caféer med videre – gælder ikke take-away.
  • til indendørs arrangementer/steder med over 100 deltagere/tilskuere og til udendørs arrangementer/steder med over 1.000 deltagere/tilskuere. Kravet gælder både for stående og siddende deltagere/tilskuere.
 
Hvis du mangler en plakat eller SoMe-materiale til at markere tjek af coronapas, kan du finde dem på Coronasmitte.dk.