Forsamlingsloftet og skellet mellem aktiviteter for børn og unge under 21 år, forældre-barn-hold og rene voksenaktiviteter

Oprettet: 28.10.2020

Regeringen har nedsat forsamlingsforbuddet til højst 10 personer. Forbuddet gælder fra mandag d. 26. oktober og gælder for både indendørs og udendørs aktiviteter. 

Undtagelse for børn og unge under 21 år

Der er dog en undtagelse for dette for idræts- og foreningsaktiviteter (uden overnatning) for børn og unge op til 21 år.

Her må der maksimalt samles 50 personer.

Forskellige eksempler på forsamlingsloftet

Aktiviteter for børn og unge under 21 år

Ved aktiviteter for børn og unge op til 21 år, hvor voksne instruktører er påkrævet, fx småbørnshold, kan der tillades deltagelse af nødvendige ansvarlige trænere og instruktører over 21 år.

For sådanne aktiviteter gælder der et maksimum på 50 personer.

Aktiviteter med deltagere både over og under 21 år 

Voksne over 21 år må ikke deltage i aktiviteter og arrangementer med over 10 personer til stede, uagtet om de resterende deltagere er omfattet af undtagelsen for idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år.

Nødvendige voksne sammen med unge under 21 år

Sammen med børn og unge op til 21 år må der deltage de nødvendige voksne over 21 til at afvikle arrangementet forsvarligt.

Der må som eksempel gerne være tilknyttet en voksen per barn til babysvømning eller til voksen-barn gymnastik.

Vi anbefaler dog, at det samlede antal voksne begrænses til 10 deltagere. 

Forældre og tilskuere er også omfattet

Forsamlingsforbuddet gælder også for forældre og tilskuere. Der må ikke være en større forsamling 'på sidelinjen' til en aktivitet eller i afhentnings- og afleveringssituationen.

Undtagelse for forsamlingsforbuddet 

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for elite eller professionelle idrætsudøvere, som deltager på landets højeste niveau, herunder: 

DIF forbunds øverste nationale ligaer, konkurrenceniveau eller tilsvarende for senior damer og herrer.