Vil din forening afholde et arrangement?


 

Tilgængelighed

Når du afvikler events, der kan være et foredrag, debataften eller anden form for publikumsorienteret arrangement, skal du huske at medtænke de borgere, som har særlige forudsætning for at deltage i dit arrangement.

Hvis du som forening eller aftenskole afholder større arrangementer, skal du kende til, formidle om og bruge de 4 handicapfaciliteter:

P-pladser

Er der en eller flere handicapparkeringspladser til rådighed i forbindelse med arrangementet?

Adgang til lokaler

Er der ramper, så en bruger kan komme ind og ud af bygningen og lokalerne, og bevæge sig rundt ved forskudt plan?

Mikrofon/taleslynge

Er der et mikrofon- og teleslyngeanlæg? Hvis ja, så sørg for at bruge mikrofonanlægget, og at teleslyngeanlægget er tilsluttet.

Handicaptoilet

Er der et? Sørg for, at der er låst op til toilettet.

Ovenstående samt kontaktperson skal annonceres sammen med begivenheden. Det betyder, at du både er forpligtet til at søge information om handicapfaciliteter i de lokaler, du afholder arrangementer i, men også at oplyse et telefonnummer i annonceringen til en kontaktperson i foreningen, så interesserede kan spørge ind til arrangementets tilgængelighed.

Lokalebookingen kan hjælpe dig med spørgsmål omkring handicapfaciliteter i Furesø Kommunes bygninger. I kan også selv søge oplysningerne frem på www.godadgang.dk.  

Mennesker med handicap skal uden betaling, kunne få en hjælper eller ledsager med til forestillinger og arrangementer, som foregår i lokaler ejet af Furesø Kommune eller som har modtaget tilskud fra Furesø Kommune.

Som forudsætning for at benytte ordningen, skal borgeren forevise et gyldigt ”Ledsagerkort” udstedet af Danske Handicaporganisationers Brugerservice eller et tilsvarende kort udstedt af Dansk Blindesamfund.

Som tilskudsmodtager og/eller bruger af et kommunalt lokale, skal I sikre denne vederlagsfrie adgang.

 

Servering af alkohol

Ønsker din forening at udskænke alkohol til et arrangement, så læs mere her.

Hvis din forening vil skænke alkohol i forbindelse med et offentligt arrangement, skal du ansøge om enten alkoholbevilling eller lejlighedstilladelse. Nedenfor kan du se, hvilken bevilling der passer bedst til lejligheden:

Foreninger, der serverer alkohol, herunder øl og vin, skal have en alkoholbevilling.

Foreninger, der til et enkelt arrangement ønsker at servere alkohol, herunder øl og vin på et sted, der ikke i forvejen har en alkoholbevilling, skal have en lejlighedstilladelse.

Politiet behandler bevillinger

Ansøgningsblanketter finder du på Politiets hjemmeside. Vær opmærksom på at vælge de blanketter, der er henvendt til foreninger. Ansøger du om en alkoholbevilling skal du også ansøge om godkendelse af en bestyrer.

I første omgang skal du sende ansøgningsblanketten til Nordsjællands Politi. Når Politiet har behandlet din ansøgning, sender de den til Furesø Kommune.

Du får besked om den endelige afgørelse af Furesø Kommune.