CISV Nordsjælland/Farum Lokalforening

Beskrivelse

CISV Nordsjælland

CISV Nordsjælland er en del af CISV Danmark og er lokalforening for det område, der dækker fra Rudersdal, Furesø, Egedal og Frederikssund op til Halsnæs og Helsingør. Ligesom resten af CISV - både på nationalt og internationalt plan - er vi en gruppe frivillige, der igennem forskellige uddannende programmer forsøger at skabe en fredeligere og mere retfærdig verden. Dette gøres ved at skabe bånd mellem mennesker fra forskellige lande, kulturer og baggrunde, når vi sender delegationer af børn og unge på Børneby, Interchange, StepUp lejr og meget andet. Du kan læse mere på https://www.cisv.dk/

Hvis du eller dit barn har mod på verden og brænder for at lære mere om andre kulturer, hvis du brænder for at være leder for en delegation, eller hvis du har et ønske om at støtte op om lokalforeningens arbejde, så hold øje med "Dine Muligheder" hvor vi løbende opdaterer, hvad der sker i lokalforeningen, hvilke programmer vi søger deltagere og ledere til, hvornår vi har brug for frivillige hjælpere, m.v. Man kan også følge os på vores Facebook-side CISV Nordsjælland Lokalforening.

Man er også velkommen til at kontakte bestyrelsen på nordsj@remove-this.dk.cisv.org,

Fredsuddannelse

Som verdensborgere skal vi engagere os i, hvordan vi kan skabe en fredeligere verden. Sammen arbejder vi for at øge kulturel forståelse gennem uddannelse. Vi går ind for at finde fredelige løsninger på konflikter. Vi går ind for menneskerettigheder og ligestilling. Vi vil forsøge at udryde fattigdom og forhindre forringelser af vores miljø.

Forventninger

At være barn og ung og vokse op i dag er ikke, som det var for 20 år siden. For 20 år siden var det heller ikke, som det var 20 år tidligere. Verden forandrer sig hurtigt og konstant. Grænser nedbrydes, og nye grænser skabes. Vores lokale kulturer bliver mere end nogensinde påvirket af personer fra alle verdenshjørner. Verden i dag både global og lokal. Det kan være svært at finde rundt i alle de muligheder og udfordringer, verden tilbyder os. Derfor har vi brug for at lære mere om os selv, om andre kulturer og om, hvordan vores verden fungerer. Vi har brug for at kunne tale, lytte, forstå og for at kunne samarbejde med mennesker på tværs af grænser. Vi skal kunne forebygge og håndtere konflikter i vores hverdag, i vores samfund og i hele verden omkring os.

CISV og fredsuddannelse

CISV arbejder med alvorlige og vigtige emner. Det gør vi gør det på en sjov og givende måde med kreative og konkrete metoder, som er inspireret af vores dagligdag. Vores lederskabsmetoder er det modsatte af elitære og hierarkiske. Alle skal føle sig velkomne og inkluderede. Uanset hvilken gud man tror på, hvor ens forældre er født, hvem man forelsker sig i, om man snart fylder 100 år, eller om man kommunikerer med tegnsprog. Vi kan ikke se mening med at konkurrere en masse. Vi synes, der er meget sjovere at arbejde sammen.

Kontaktoplysninger

CISV Nordsjælland/Farum Lokalforening

Nygårdspark 9

3520 Farum

CVR nr.:33401361

Hjemmeside:www.cisv.dk

Emailkim.bendixen@mail.dk

Tlf.:31382850

Aktiviteter

  • Intern. ungdomsudveksling
  • Learning by Doing
  • Oplevelser
  • Værdier

Kort

 

Kontaktpersoner