DC-3 Vennerne

Beskrivelse

Vi flyver med en af flyvehistoriens største legender,  DC-3 - C47 - Douglas Dakota,  kært barn har mange navne.  Flytypen har fløjet med passagerer, cargo og ikke mindst tropper og forsyninger under 2. verdenskrig, og typen betragtes som værende luftfartens mest pålidelige ”arbejdshest”. Der er stadig omkring 400 fly i aktiv tjeneste rundt om i verden, men vores er det eneste i Danmark, der stadig har luft under vingerne.

Som medlem kan man komme med på flyveture i sommerhalvåret, og i vinterhalvåret arrangerer vi foredrag, museumsbesøg og busture. Det er medlemskontingenter og turbetalinger, der er det økonomiske grundlag for at bevare flyet i flyvedygtig stand.

Vores fly rullede ud fra Douglas-fabrikken i Californien den 3. april 1944 og er således nu 77 år gammelt. Det var nr. 3406 på samlebåndet ud af over 10.000 stk. produceret i USA. Det har været ejet af både det amerikanske og norske luftforsvar for derefter at blive en del af SAS-flåden som ”Terje Viking”. Fra 1953 til 1982 gjorde det tjeneste i Eskadrille 721, der, som det vil være mange Furesø-borgere bekendt, havde til huse på Flyvestation Værløse. I ESK 721 fik det registreringen K-682 og siden kom den civile registrering OY-BPB til. I daglig tale går ”hun” nu under kælenavnet ”Den Gamle Dame”.

DC-3 Vennerne og Foreningen For Flyvende Museumsfly (piloternes og mekanikernes forening) overtog OY-BPB i 1992, og vi fløj stadig fra Flyvestation Værløse indtil dennes lukning. Nu starter og slutter turene i Roskilde Lufthavn. På vores hjemmeside www. dc3vennerne.dk kan man læse meget mere om vores aktiviteter og ture samt melde sig ind.

Kontaktoplysninger

DC-3 Vennerne

Rødegårdsvej 5

3500 Farum

CVR nr.:17678000

Hjemmeside:www.dc3vennerne.dk

Emailsamdc3@gmail.com

Tlf.:30423057

Aktiviteter

  • Flyvning

Kort

 

Kontaktpersoner